kuzu et haşlama tarifi,
kuzu haşlama, belki de kuzu etinin en hafif tarifi. Terbiyeli olarak da hazırlayabileceğiniz bu tarif son derece lezzetli bir o kadar da besleyici. Dikkat edilmesi gereken tek nokta terbiyeyi kestirmeden yapmak.
terbiyeli et haşlama için,
Malzemeler
500 gr. kemiksiz kuzu eti (7-8 parçaya bölünmüş)
2 büyük havuç her biri dörde bölünmüş
2 büyük patates her biri dörde bölünmüş
1 adet defne yaprağı
7-8 adet tane karabiber
1 sap taze biberiye
Tuz
1 yumurtanın sarısı
½ limonun suyu
terbiyeli et haşlama yapılışı,
· Uygun büyüklükte bir tencereye 4 su bardağı su koyarak kaynatınız.
· Su kaynadıktan sonra etleri atınız ve tekrar kaynamasını bekleyiniz.
· Tekrar kaynayıp üzerinde kef oluşmuşsa delikli kepçe ile kefi alınız ve baharatları ve tuz ekleyerek etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriniz.
· Etler yumuşayınca patates ve havuçları ilave ediniz ve 20-25 dakika sebzeler yumuşayana kadar pişiriniz.
· Bu arada yumurta sarısını limon suyu ile birlikte çırpınız ve çırpmaya devam ederek bir kepçe yardımı ile kaynamakta olan etin suyunda azar azar ekleyerek ısı dengesini sağlayınız.
· Hazırladığınız yumurta karışımını yine karıştırarak ve yavaş yavaş tencereye ilave ediniz ve bu işlem biter bitmez tencereyi ateşten alınız.
· Yumurtalı terbiyeyi ekledikten sonra kesilmemesi için kaynatmamaya dikkat etmelisiniz.
· Kıyılmış maydanozla süsleyerek limon eşliğinde sıcak sıcak servis yapınız.
Yorumlar
Yorum Gönder